Poezen Katers Kastraten Herplaatsers Kittens Plannen Nestjes Informatie In memoriam Show Contact Links

 

In memoriam


 

Eskarina von Einhorn 24-05-2014 - 26-11-2019

Een grote wens kwam uit, toen Eskarina bij ons mocht komen wonen.

Vrijdag 22 november, je was ineens ziek, at sinds gister al bijna niet meer.  Overleg met de Dierenarts, en uiteindelijk hebben we afgesproken dat ik 25 november om 14 uur zou komen. Maar zaterdagochtend, het leek ineens een stuk erger, je was koud, je vacht was vreemd. Je kroop dicht tegen de cv aan, en nog koud.

De dierenarts heb ik gebeld, daar mocht ik komen.  Dierenarts Willemijn schrok erg van je, je oogwit was geel, je oortjes van binnen, je velletje. Ze deed diverse testen. Maar wilde je in de kliniek houden, aan het infuus.  Je was zo gelaten, liet alles toe, terwijl je anders nooit zo graag van hand tot hand ging. Maandag kon de dierenarts pas verder met evt andere testen. En aan de hand daarvan zouden ze een eventueel behandeling beginnen.
Ik ging zonder je naar huis.

Zondag om 8 uur heb ik weer gebeld, je lag rustig, de sonde liep goed, je kreeg wat voor de misselijkheid. Maar totaal geen verbetering eerder achteruitgang. Afgesproken dat Willemijn , de dierenarts, mij zou bellen mocht er iets veranderen.
Maandagochtend heb ik weer gebeld. De informatie was overgedragen, maar deze dierenarts schrok enorm van je. Je was ruim 5 jaar, maar je leek wel 15 , zei ze me. Ze hadden een echografie gedaan, daarop was zichtbaar dat er wel heel rare structuren in je lever zaten. Ze wilde starten met Prednison. Ik zou rond 14 uur komen voor verder overleg.

Daar aangekomen, gesprek gehad, tot nu toe niks geen verbetering ondanks de Prednison. Maar ze vertelde me dat je heel erg ziek was!
We spraken af, mocht er geen verbetering zijn, dan mocht je gaan “ slapen”. Want je was duidelijk niet comfortabel.

Op dinsdag 26 november, hoe gek kan een dag wezen, onze dochter wordt vandaag 38, en ik moet afscheid van je gaan nemen.
Je hebt een mooi plekje in de tuin gekregen. Zo ben je altijd een beetje bij me als ik daar ben. Lief meisje. Je hebt me hele mooie kittens gegeven, en gelukkig heb ik vorig jaar een dochter van je gehouden. In de hoop dat zij me ooit ook mooie kittens zal geven.
Uit het oog, maar niet uit mijn hart

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cattery in de Padjes - Webdesign Nadine Cardinaels - © 2018